Deel:

GIDS VOOR SIERADENVERZORGING
Hoe verschillende soorten sieraden schoon te maken en te onderhouden

reinigingsmiddelen voor sieraden
We houden allemaal van onze sieraden en willen dat ze jarenlang meegaan. Simpel gezegd is de sleutel tot tijdloze sieraden een juiste onderhoud en zorg: Onze sieraden vertegenwoordigen onze meest intieme en dierbare accessoires en moeten regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat ze generaties lang meegaan. Regelmatig reinigen van uw sieraden is een must, maar om dit te kunnen doen, is het belangrijk om de verschillende technieken te kennen voor het reinigen en onderhouden van verschillende metalen en edelstenen. Of het nu gaat om massief goud, hoogwaardig zilver of sprankelende diamanten, elk sieraad vraagt om verschillende behandelingen en reinigingsmethoden. Om het gemakkelijker te maken, bevat de MYKA-sieradenverzorgingskit een sieradenspray en een poetsdoek, speciaal gemaakt om alle soorten sieraden van metaal schoon te maken en te onderhouden. Bespaar tijd en geef uw sieraden de ultieme behandeling: gebruik eenvoudigweg de spray en de doek om uw sieraden voorzichtig schoon te maken en vuil en aanslag te verwijderen om hun natuurlijke glans terug te brengen. Als u nog geen MYKA Care Kit heeft aangeschaft, zijn hier eenvoudige doe-het-zelf-reinigingstips voor elk metaal. Laten we beginnen.
reinigingsmiddelen voor sieraden
REINIGING EN ONDERHOUD VAN UW SIERADEN Leren en begrijpen hoe u voor uw sieraden moet zorgen, kan een wereld van verschil maken bij het behoud van hun schoonheid en het laten schitteren ervan, nu en voor altijd. Denkt u aan ingewikkelde oplosmiddelen en reinigingsmiddelen? Denk nog eens na. De juiste manier om uw favoriete sieraden te verzorgen, vereist niets meer dan water en zeep. Sterker nog, het kan beter zijn om geen alcoholhoudende oplosmiddelen en industriële reinigingsmiddelen te gebruiken die uw sieraden kunnen beschadigen en na verloop van tijd hun natuurlijke glans kunnen doen verliezen. VOORBEREIDINGEN Om uw sieraden succesvol te onderhouden, wordt aanbevolen om een set gereedschap voor te bereiden en uw reinigingsbenodigdheden te organiseren. U heeft het volgende nodig:
  • Een kom
  • Een zachte tandenborstel
  • Milde, zeepvrije handzeep
  • Een zachte microvezeldoek
REINIGINGSTECHNIEKEN Ontdek hoe u verschillende sieraden van metaal en edelstenen kunt reinigen en onderhouden met deze eenvoudige tips.
zilveren halsketting met levensboom
DIAMANTEN Om de glans en schittering van uw diamanten te behouden, gebruikt u warm zeepwater, reinigt u ze voorzichtig en dept u ze droog met een zachte doek. Bewaar uw diamantsieraden op een veilige en droge plaats. HOOGWAARDIG ZILVER Om uw kostbare zilveren voorwerpen schoon te maken, mengt u milde zeep met warm water en reinigt u ze voorzichtig. Spoel af met koud water en droog af met een zachte doek tot ze droog zijn. Om oxidatie te voorkomen, bewaart u uw zilveren voorwerpen in een afgesloten, luchtdichte doos. Het wordt aanbevolen om uw vergulde gouden sieraden af te doen voordat u gaat douchen, sporten, uw handen wast of voordat u deodorant, crèmes of parfums aanbrengt. STERLING ZILVER Om uw sterling zilveren voorwerpen schoon te maken, mengt u milde zeep met warm water en reinigt u ze voorzichtig. Spoel af met koud water en droog af met een zachte doek tot ze droog zijn. Om aanslag te voorkomen, bewaart u uw zilveren voorwerpen in een afgesloten, luchtdichte doos of blijft u uw sterling zilveren voorwerpen regelmatig dragen, omdat de oliën in uw huid helpen de chemische reactie te voorkomen die aanslag veroorzaakt. Het wordt aanbevolen om uw vergulde gouden sieraden af te doen voordat u gaat douchen, sporten, uw handen wast of voordat u deodorant, crèmes of parfums aanbrengt.
Halsketting met gouden hart personaliseren
SOLIDE GOUD Om de glans van uw massief gouden voorwerpen te behouden, weekt u de voorwerpen voorzichtig in warm zeepwater en dept u ze vervolgens droog met een schone, zachte doek. Bewaar uw voorwerpen op een veilige en droge plaats wanneer u ze niet draagt. GOUD VERMEIL (18K GOUDLAAG) Om uw vergulde gouden sieraden schoon te maken, wast u ze met een kleine hoeveelheid milde afwasmiddel en warm water. Spoel grondig af en gebruik een zachte, niet-schurende doek om het sieraad voorzichtig droog te deppen. Bewaar uw vergulde sieraden apart en vermijd contact met andere metalen sieraden. Om de natuurlijke glans en uitstraling te behouden, vermijdt u het dragen van uw vergulde sieraden tijdens het douchen of sporten en brengt u altijd crèmes, bodylotions of parfums aan voordat u de sieraden draagt.
Halsketting met gouden hart personaliseren
VERGULD GOUD Om uw vergulde sieraden schoon te maken, dompelt u een zachte borstel onder in een kom met warm zeepwater. Reinig de sieraden voorzichtig met de borstel, spoel grondig af en dep droog met een zachte, niet-schurende doek. Om krassen te voorkomen, bewaart u uw vergulde sieraden op zachte ondergronden en vermijdt u contact met harde voorwerpen. LEDERSIERADEN Bij het verzorgen van lederen sieraden moeten ze beschermd worden tegen stof, zout en water, dus is het beter om leren sieraden op regenachtige dagen te vermijden. Om uw leren armband of ketting schoon te maken, veegt u het leer af met een vochtige doek. Gebruik een kleine hoeveelheid milde handzeep of leerreiniger op de doek en spoel lichtjes af met water. Droog vervolgens het leer af.
reinigingsproducten voor sieraden
Terwijl elk type metaal een specifieke verzorgingsmethode en reinigingstechnieken vereist, biedt de MYKA Care Kit een alles-in-één oplossing om ervoor te zorgen dat uw sieraden jarenlang sprankelend blijven. Bestel nu en herstel de glans en glorie van uw favoriete sieraden!
Bestel de MYKA Care Kit nu.